Ga samen aan de slag

Samen aan de slag? De Groninger Energiekoepel helpt uw dorp! Een duurzaam initiatief starten in uw buurt? Vraag het Servicepunt LEV om u op weg te helpen! Buurkracht brengt mensen en wensen in een buurt bij elkaar om samen aan de slag te gaan met energiebesparing. Of kies voor de coöperatieve energieleverancier uit Noord-Nederland. Hieronder vindt u een overzicht van de duurzame initiatieven bij u in de buurt!

Samen met uw buren energie besparen?
Buurkracht is goed voor uw eigen portemonnee!

Buurkracht brengt mensen en wensen in een buurt bij elkaar om samen aan de slag te gaan met energiebesparing. Want samen is dat een stuk makkelijker. En leuker. Besparen tot soms wel 50%. Wie wordt daar niet warm van?

Duurzame energie opwekken?
De Groninger Energiekoepel helpt uw dorp!

Overal in de provincie zijn dorpen bezig om hun energievoorziening anders te organiseren. Er zijn al groepen die er erg serieus mee aan de slag zijn gegaan. Dit zijn verenigingen en coöperaties, die in de loop der jaren veel kennis & ervaringen hebben opgebouwd.

Een duurzaam initiatief starten in uw buurt?
Vraag het Servicepunt LEV om u op weg te helpen!

Het Servicepunt 'Lokale Energie Voorwaarts!' is het startpunt voor mensen of collectieven die verder willen gaan dan het isoleren van hun eigen huis. Een zonnepark, windmolen, een duurzaam dorpshuis of energieneutrale buurt? Bij het LEV denken ze met u mee. Geheel vrijblijvend!

Op zoek naar een lokaal energiebedrijf?
Kies voor Energie VanOns!

Energie VanOns is de coöperatieve energieleverancier uit Noord-Nederland. Zij levert energie tegen een scherpe prijs, want duurzame energie uit Groningen is niet persé duur. Geen grote kantoren en dik betaalde directeuren: dat scheelt!

Startsubsidie Lokale Energietransitie

Lokale energiecollectieven in de provincie Groningen kunnen een startsubsidie aanvragen. Per energiecollectief (lees groep bewoners en/of bedrijven) kan in totaal € 10.000 worden aangevraagd voor organisatie- en proceskosten die worden gemaakt bij de start van het energieproject. Hierbij kunt u denken aan kosten voor flyermateriaal, ledenwervingsactiviteiten, haalbaarheidsonderzoeken en het oprichten van een coöperatie.

U leest meer over deze regeling op de website van het servicepunt Lokale Energie Voorwaarts >