Over het energieloket

Het Energieloket van de Groninger gemeenten is het startpunt voor al uw vragen over energie besparen in uw woning en het opwekken van duurzame energie. Of u dat nou zelf gaat doen of samen met anderen!

U vindt op het Energieloket informatie over isolatie, duurzame verwarming, zonnepanelen, lokale initiatieven, subsidie, financiering, duurzame activiteiten in uw gemeente, deskundige bedrijven en meer! Ook staan er op de website handige testjes waarmee u kunt berekenen hoeveel energie u kunt besparen. Wij adviseren gratis en onafhankelijk.

Naast de website organiseren wij ook campagnes om u te helpen met energie besparen, zoals de Warmtetour, Energie besparen met lokale initiatieven en onze inkoopacties voor isolatie en duurzame installaties.

Dit alles doen we in opdracht van de Groninger gemeenten, met ondersteuning van de provincie Groningen. Het Energieloket wordt uitgevoerd door een consortium bestaande uit Natuur- en Milieufederatie Groningen, KAW, SLIM Wonen met Energie, Bouwend Nederland en Uneto-VNI in samenwerking met onze partners Buurkracht en de Groninger Energie Koepel.