Ik zoek meer informatie over energiebesparing!

U bent op zoek naar meer informatie over de mogelijkheden om geld te besparen? En om het comfort van uw huis te verbeteren? Wij hebben de meest voorkomende energiebesparende maatregelen op een rijtje gezet. Ons advies is om altijd te beginnen met isoleren. Dat geeft direct resultaat qua energiebesparing en wooncomfort.

DAKISOLATIE
Bovenop besparen

Door uw dak goed te isoleren, bespaart u per jaar gemiddeld 500 euro aan stookkosten. Het rendement van dakisolatie is vergelijkbaar met een rente van 9 procent op een spaarrekening. Heeft u uw dak al geïsoleerd?

Meer informatie
Muurisolatie
Goedkoper dan u denkt!

Spouwmuurisolatie is stukken goedkoper dan veel mensen denken. Toch is maar de helft van de gevels van Nederlandse woningen geïsoleerd. Het rendement van spouwmuurisolatie is vergelijkbaar met een rente van 12 procent op een spaarrekening. Iets voor u?

Meer informatie
Vloerisolatie
Veeg de vloer aan met de kou!

Wie vloerisolatie heeft, is daar erg tevreden over. Vloerisolatie zorgt voor meer comfort in huis, en is een effectieve manier van energie besparen. Het rendement van vloerisolatie is vergelijkbaar met een rente van acht procent op een spaarrekening. Heeft u nog koude voeten?

Meer informatie
HR++ en dubbel glas
Dubbel voordeel!

Ook als ramen nog niet aan vervanging toe zijn, kan dubbel glas of hoog rendement glas al rendabel zijn. Het rendement van HR++ isolatieglas is vergelijkbaar met een rente van zeven procent op een spaarrekening. En verbetert het comfort! Heeft u nog een koude nek in huis?

Meer informatie
Verlichting
Duurzaam en slim verlichten

Een gloeilamp zet slechts 3-9% van de elektriciteit die hij verbruikt om in licht. Het loont dus om uw oude lampen te vervangen door energiezuinige lampen zoals Led-lampen of spaarlampen. Daarmee kunt u tot wel 80% aan elektriciteit besparen!

Meer informatie
Zonnepanelen
Haal energie uit de zon!

Zonnepanelen kunnen op een duurzame manier voorzien in een groot deel van uw stroombehoefte: zonlicht is namelijk onuitputtelijk. Het rendement van een investering in zonnepanelen is vergelijkbaar met een rente van zes procent op een spaarrekening! Gaat u verdienen aan de zon?

Meer informatie
Zonneboiler
De zon geeft warmte!

Een zonneboiler gebruikt de warmte van de zon om uw water te verwarmen. Hiermee bespaart u bijna de helft van de energiekosten voor warm water. Een zonneboiler is bovendien heel milieuvriendelijk. Wordt u daar warm van?

Meer informatie
Duurzame verwarming
Energiezuinig verwarmen en warm water!

Over energie besparen via verwarming en warm water bestaan veel fabels. Sommige huishoudens laten nog steeds de verwarming ’s nachts aan, en vrezen onterecht dat een spaardouche het doucheplezier verpest. Ben u een tevreden stoker?

Meer informatie
Warmtepomp
Een duurzaam alternatief

Heeft u al eens nagedacht over een duurzaam alternatief voor het verwarmen van uw huis en water? Met een hybride warmtepomp verwarmt u uw huis op een duurzame manier en bespaart u tot wel 60% op uw stookkosten. Heeft uw huis label A? Kies dan voor een all electric variant.

Meer informatie
Wilt u ook aardgasvrij wonen?
Aan de slag!

Heel veel mensen zijn thuis al bezig met energiebesparing. Daar zijn verschillende redenen voor. Omdat dat geld bespaart, omdat de woning comfortabeler wordt, maar ook omdat het beter is voor het klimaat om minder fossiele brandstoffen te gebruiken. Daarnaast willen veel mensen minder of geen aardgas meer gebruiken vanwege de aardbevingen als gevolg van de gaswinning. Aardgasvrij gaan wonen is een hele verandering. Maar een paar dingen blijven hetzelfde: u houdt een warm huis, een warme douche en een kookplaat voor een lekkere maaltijd.

Aan de slag