Waar laat ik geld liggen?

Is uw energierekening hoger of lager dan die van de buren? Wat is het energielabel van uw huis? En is uw dak wel geschikt voor zonnepanelen? Wij hebben een aantal handige testjes voor u gemaakt waarmee u snel inzicht krijgt in het energieverbruik van uw huis!

Wilt u ook aardgasvrij wonen?
Aan de slag!

Heel veel mensen zijn thuis al bezig met energiebesparing. Daar zijn verschillende redenen voor. Omdat dat geld bespaart, omdat de woning comfortabeler wordt, maar ook omdat het beter is voor het klimaat om minder fossiele brandstoffen te gebruiken. Daarnaast willen veel mensen minder of geen aardgas meer gebruiken vanwege de aardbevingen als gevolg van de gaswinning. Aardgasvrij gaan wonen is een hele verandering. Maar een paar dingen blijven hetzelfde: u houdt een warm huis, een warme douche en een kookplaat voor een lekkere maaltijd.

Aan de slag
Verbruik ik te veel energie?
Ontdek het met onze energiecheck!

Wij hebben een energiecheck gemaakt waarmee u binnen één minuut ontdekt of uw energieverbruik normaal is. U kunt ook uw energierekening vergelijken met dat van de buurt. Betaalt u meer of minder dan de buren?

Doe de energiecheck
Is mijn dak geschikt voor zonnepanelen?
U ziet het snel op de Zonnekaart!

De zon geeft energie, profiteer ervan! Check met de Zonnekaart of uw dak geschikt is voor zonnepanelen. De Zonnekaart berekent ook hoeveel zonnepanelen er op uw dak passen, wat dit oplevert én hoe snel u uw investering terugverdient. Is uw dak geld waard?

Check mijn dak
Welk label heeft mijn huis gekregen?
Laat ons het energielabel controleren!

Elk huis heeft in 2015 een voorlopig energielabel van het Rijk gekregen. Benieuwd wat uw label is? Wij zoeken het voor u op! En natuurlijk helpen wij u vervolgens vrijblijvend verder om het te verbeteren. Is het G of B?

Controleer energielabel
Huurder?

Woont u in een huurwoning? Ook dan is het mogelijk om met uw energieverbruik aan de slag te gaan. Zo krijgt u met de Bespaartest inzicht in hoe u kunt besparen, zonder te verbouwen. De test bestaat uit vijftien keuzes over energiebesparing. U kunt voor elke tip aangeven wat u al doet, wat u wil doen en wat in uw situatie mogelijk is. Zo bepaalt u zelf waarmee u aan de slag wilt gaan. Aan het eind van de test ziet u hoeveel geld u jaarlijks overhoudt. U zult zien dat energiebesparing helemaal niet moeilijk hoeft te zijn!

Wilt u wonen zonder energierekening?
Laat u door ons inspireren!

U kunt stap voor stap energie besparen, maar wist u dat u ook in één sprong energieneutraal of -leverend kan wonen? Wat het betekent om de meter radicaal terug te draaien? Wij hebben een gratis boekje vol met informatie en inspiratie. Pssst! Uw huis zit vol met energie!

Gratis inspiratie
Is uw stroom wel echt groen?
Met de groene-stroom-checker weet u het snel!

Veel stroom die in Nederland wordt verkocht als groen, is niet groen. Twijfelt u over uw eigen stroom? Wij hebben een groene-stroom-checker. Hiermee kunt u eenvoudig checken welke groene stroom echt groen is en welke niet.

Check uw stroom!
Wat zijn snelle bespaartips?
Houd tot 800 euro/ jaar over!

Energiebesparing hoeft niet altijd een grote ingreep te zijn. Ook met kleine dingen kan al snel geld worden bespaard. Zoals oude lampen vervangen door LED lampen. De bespaartest laat u zien met welke maatregelen u tot wel 800 euro per jaar kunt overhouden!

Doe de bespaartest
Welke energielabels hebben huizen in mijn buurt?
De energielabels op de kaart gezet.

Hoe energiezuinig is uw huis?

Zoek je label