Welkom bij Energieloket Groningen

Wilt u energie besparen? Uw huis verduurzamen? Of samen met anderen energie opwekken? Voor informatie en onafhankelijk advies kunt u bij ons terecht. Dit loket is in de stad Groningen de opvolger van Groningen woont SLIM.

Ruim 1 miljoen subsidie voor project om bewuster om te gaan met energie

Het Rijk heeft een subsidie van ruim 1 miljoen euro toegezegd aan de gemeenten Appingedam, Delfzijl, het Hogeland, Loppersum en Westerkwartier voor het uitvoeren van de Regeling Reductie Energieverbruik (RRE). Deze regeling is bedoeld om particuliere woningeigenaren  te helpen bij het verduurzamen van hun woning. De uitwerking vindt plaats in gezamenlijkheid van de vijf gemeenten met het Energieloket Groningen.


Lees artikel
Artikel Ruim 1 miljoen subsidie voor project om bewuster om te gaan met energie
Honderden Groningers verduurzamen in speciale energieweek

Ruim 500 Groningers profiteerden vorige week van gratis duurzame producten, acties, webinars, testritten en eco-workshops in een speciale “Energieloket-pop-up-store”. Dit was mogelijk tijdens de Energieweek van het Energieloket Groningen. Alle genomen acties zijn erop gericht dat Groningers starten of verder kunnen met de verduurzaming van eigen huis, straat, wijk of dorp. De energieweek werd georganiseerd door Energieloket Groningen. Wij werken hiervoor samen met gemeente Groningen en energiecoöperatie Grunneger Power. 


Lees artikel
Artikel Honderden Groningers verduurzamen in speciale energieweek