Tags:

Uw verbouwing voorbereiden

05 oktober 2017

“Een verbouwing is zoveel gedoe en levert veel troep op.”
“Dan moet ik weer een dag vrij nemen van werk, dat gaat nu niet.”
“Ik heb geen tijd om alles uit te zoeken.”

Herkenbaar? U bent niet de enige. Geen tijd en zin is de meest gehoorde reden om niet met uw huis aan de slag te gaan. Maar vaak valt die verbouwing in de praktijk heel erg mee. Het begint met een goede voorbereiding!

Begin met het maken van een plan. Waarom wilt u verbouwen? Wilt u meer ruimte? Heeft u last van condens op de ramen? Mag de woning wel wat lichter? Of vindt u het ’s avonds vaak koud in huis? Maak een lijst met ergernissen en wensen. Onze Quickscan biedt inzicht in hoe u uw huis duurzaam kunt verbeteren.

Laat u goed informeren over de beste oplossing die past bij uw wensen, budget en woonsituatie. Wij hebben folders gemaakt die u helpen het gesprek met de aannemer aan te gaan. Vaak kunt u met een verbouwing meerdere vliegen in één klap slaan. Bijvoorbeeld, door dakisolatie te combineren met een verbouwing tot slaapkamers op zolder. Zo pakt u met 1 verbouwing twee problemen aan. Dat scheelt!

Zoek voor de uitvoering naar een bedrijf dat de hele klus kan doen. U heeft dan maar één aanspreekpunt, dat is wel zo makkelijk. En u voorkomt dat u twee keer in de troep zit, bijvoorbeeld omdat de glaszetter op een andere dag komt dan het isolatiebedrijf.

Vraag vooraf goed aan de uitvoerder wat u kunt verwachten. Soms kunt u al wat dingen aan de kant zetten zodat het bedrijf snel aan de slag kan, dat scheelt weer in de tijd. Vraag ook hoe lang het gaat duren en of het nodig is dat u er de hele tijd bij bent. Sommige klussen, zoals spouwmuurisolatie, duren vaak niet langer dan een halve dag. Als u dat van tevoren weet, hoeft u ook niet de hele dag vrij te nemen. Met onze checklisten weet u zeker dat de uitvoering goed verloopt.

Klaar om aan de slag te gaan? U vindt hier betrouwbare bedrijven bij u uit de buurt.