Slim muziek luisteren!

17 november 2015

Muziek luisteren, wie houdt er niet van? En het kan zo makkelijk met uw telefoon, ipad, laptop, radio, en ga zo maar door. Tegenwoordig kunt u eigenlijk overal naar uw favoriete bands luisteren. Dat hoeft geen energie te kosten en dat klinkt ons als muziek in de oren! Wij hebben vier manieren om duurzaam te genieten van muziek op een rij gezet.

Muziek versterken zonder stroom

Dat er muziek uit je telefoon komt is leuk maar het geluid laat vaak nog te wensen over. Er zijn veel handige versterkers op de markt die het geluid verbeteren maar die werken bijna allemaal op stroom. Dan heeft u alsnog een stopcontact of batterij nodig. Gelukkig is er de Ibamboo, een muziek boxje die werkt zonder stroom. Het enige dat u hoeft te doen is uw telefoon erin zetten. Bekijk ” target=”_blank”>hier een filmpje met uitleg over de Ibamboo!

Muziek versterken met zonnestroom

Kan het geluid u niet hard genoeg staan? Dan heeft u waarschijnlijk toch een wat heftiger versterker nodig. Die gebruiken wel stroom maar dat hoeft geen probleem te zijn. Want gelukkig is er zoiets als zonnestroom. Neem de Gramo van designer Pekka Salokannel ligt. Zijn creatie is een concept speaker voor mp3 spelers op zonne-energie. Het ontwerp is geïnspireerd op een oude grammofoon. Duurzaam en het ziet er tof uit!

Facebook_afbeelding_grammo

U kunt natuurlijk uw dak vol zonnepanelen leggen, dan wekt u ook de stroom voor uw muziek apparaten op met zonnestroom! Ontdek met de zonatlas of uw dak geschikt is voor zonnepanelen.

Muziek luisteren onder de douche zonder stroom

Misschien zoekt u meer iets voor binnenshuis? Bijvoorbeeld voor onder de douche? Dan is deze H2O radio echt iets voor u! De radio werkt op de energie van het water, u gebruikt dus geen elektriciteit. Dat wordt lekker meezingen onder de douche.

Facebook_Douche_radio

Muziek luisteren én energie opwekken

Kan het nog duurzamer? Jazeker! Met de SPARK, van het project Shake Your Power, kunt u muziek maken en tegelijkertijd energie opwekken. De SPARK een soort percussie instrument waarmee iedereen muziek kan maken. Na het muziek maken kunt u met de opgewekte energie uw mobiel opladen. Of u sluit een lampje aan op uw SPARK. Het project is bedoeld om mensen in gebieden zonder elektriciteit toch van stroom te voorzien. Bekijk hier een filmpje over het project.

Nog minder energie verbruiken? Ontdek met de quickscan welke energiebesparende maatregelen bij uw specifieke woonsituatie passen. U krijgt ook een indicatie van de kosten & baten te zien en welk nieuwe energielabel u volgens ons kunt halen.