Tags:

Doe mee met de Nationale Duurzame Huizenroute en win de prijs voor het duurzaamste huis van Groningen!

13 september 2018

Doet u mee met de Nationale Duurzame Huizenroute? Op zaterdag 3 en 10 november 2018 stellen meer dan duizend huiseigenaren in heel Nederland tijdens de opendeurdagen hun huis open om anderen te laten zien hoe zij hun huis duurzamer hebben gemaakt. Door bij elkaar te zien hoe verduurzaming is toegepast raken bewoners geïnspireerd om aan de slag te gaan. Een mooie gelegenheid om van elkaar te leren over duurzaamheid!

Veel mensen zijn bezig met het verduurzamen van hun woning en in het bijzonder is er veel aandacht voor energiebesparing en aardgasvrij wonen. De Nationale Duurzame Huizen Route ziet een toename in mooie duurzame voorbeelden. “De verkiezing biedt huiseigenaren een kans om hun voorbeeld in de schijnwerpers te zetten,” aldus Eva Petra Simon, organisator van de Duurzame Huizen Route. “Ook als je nog niet ‘klaar’ bent met verbouwen, mag je meedoen!”

Tot nu toe hebben woningeigenaren zich aangemeld uit ’t Zandt, Warffum, Stedum, Ten Post, Meerstad, Middelstum, Ezinge, Groningen, Zevenhuizen, Lauwerzijl, Garnwerd, Kropswolde, Oude Pekela, Haren, Stadskanaal, Zuidbroek, Holwierde, Veendam, Appingedam, Leek, Harkstede, Zuidhorn, Zuidbroek, Musselkanaal, Opeinde en Aduard.

Voor meer informatie over de Nationale Duurzame Huizenroute en aanmelding: klik hier.

Woont u in het duurzaamste huis van Groningen?

Dit jaar vindt tijdens de Nationale Duurzame Huizen Route ook de verkiezing van het duurzaamste huis van Groningen plaats. Trotse huiseigenaren van een duurzame woning in de provincie Groningen kunnen zich tot en met 30 september 2018 aanmelden. Een deskundige jury beoordeelt de woningen op o.a. energiezuinigheid, duurzaam materiaalgebruik en klimaatbestendigheid. In verschillende categorieën zijn prijzen te winnen. Naast de juryprijzen maken deelnemers  kans op de publieksprijs. Inwoners kunnen stemmen op het duurzaamste huis van de provincie. De provinciewinnaars gaan door naar de landelijke publieksprijs. Op vrijdag 23 november is de bekendmaking en prijsuitreiking van de landelijke publieks- en juryprijzen.

Huiseigenaren kunnen zich hier aanmelden.

De verkiezing van het duurzaamste huis van Groningen wordt ondersteund door de Provincie Groningen.