Tags: energielabel

Hogere woningwaarde door beter energielabel

17 juni 2019

Twijfelt u om energiebesparende maatregelen aan te schaffen, omdat u dan geld moet lenen of spaargeld moet gebruiken? Huizen met energielabel A leveren gemiddeld tien procent meer op bij verkoop vergeleken met een soortgelijke woning met label D. Dit blijkt uit gezamenlijk onderzoek van de Universiteit van Tilburg en de Universiteit Maastricht.

De verkoopprijs van woningen daalt met elke labelcategorie onder het gemiddelde D-label, dus E, F of G. Een huis met een G-label levert vier procent minder op dan hetzelfde huis met een D-label. Daarentegen stijgt de waarde met elke labelstap boven label D, tot ruim tien procent voor huizen met energielabel A.

Wilt u weten wat uw voorlopige energielabel is? Ga dan naar “zoek uw energielabel” en vul uw gegevens in. Let op, dit voorlopige energielabel is gebaseerd op bouwjaar, woningtype en oppervlakte. Daarbij is geen rekening gehouden met woningverbeteringen na de bouw (na-isolatie, zonnepanelen en bijvoorbeeld dubbel glas). Dit voorlopige energielabel is dus vaak slechter dan de werkelijke kwaliteit van uw huis.

Gaat u uw huis binnenkort verkopen of verhuren? Dan is het verplicht om het label definitief te maken. Dit nieuwe, officiƫle label kunt u alleen van de Rijksoverheid krijgen.
Het kost even wat tijd. Maar bij ons kunt u een stappenplan aanvragen.