Tags:

Grote belangstelling voor collectieve inkoopactie Duurzame installaties Energieloket Groningen

29 september 2018

Vrijdagochtend was Nienke Homan, gedeputeerde provincie Groningen, in de stad Groningen op bezoek bij de familie Bouwer-Planteijdt die een warmtepomp heeft aangeschaft via de collectieve inkoopactie van het Energieloket Groningen. Meer dan 2600 inwoners van Groningen gaven gehoor aan de oproep aan woningeigenaren om gezamenlijk zonneboilers, zonnepanelen en warmtepompen in te kopen. Ruim 1800 van hen hebben inmiddels een persoonlijk advies gekregen en de uitvoering van de actie is in volle gang.

Bij de familie Bouwer-Planteijdt is vandaag een warmtepomp geïnstalleerd. Een warmtepomp is een duurzame installatie die met weinig energieverbruik het huis verwarmt. “Onze cv-ketel was na 16 jaar aan vervanging toe. De verduurzamingssubsidie die we kregen na onze aardbevingsschade gaf voor ons de doorslag om het in één keer goed te doen en een warmtepomp aan te schaffen!”, aldus de familie.

De opbrengst van de collectieve inkoopactie bestaat tot nu toe uit 366 opdrachten: 304 voor zonnepanelen, 45 voor zonneboilers en 17 voor warmtepompen. “De collectieve inkoopactie biedt naast financieel voordeel ook deskundig advies en dat maakt de aanschaf van duurzame installaties toegankelijker”, zegt Nienke Homan.

Bekijk hieronder het filmpje over het bezoek.