Tags:

Energiebesparing doet u nu!

28 november 2016

Waar denkt u aan bij energiebesparing? Aan windmolens en zonnepanelen? Wist u dat besparen begint met isoleren? Een goed geïsoleerd huis blijft ’s winters warm zonder dat u heel hard hoeft te stoken. Dat levert u een fikse besparing op uw energierekening op. Bijvoorbeeld, spouwmuurisolatie geeft u hetzelfde rendement als een spaarrekening met 11 procent rente. En er is nu subsidie voor mensen die twee of meer isolerende maatregelen laten uitvoeren.

Aan de slag dus! Maar hoe? Het energieloket Groningen helpt u stap voor stap op weg!

Het begint met goed advies
Eerst maar eens kijken welke maatregelen passen bij uw situatie. Op het energieloket kunt u de gratis online Quickscan doen. Hiermee krijgt u een indicatie van wat u kunt verbeteren, wat dit gaat kosten en wat het u gaat opleveren. U kunt via het energieloket ook een adviseur inschakelen. Dit kost wel wat geld maar dan krijgt u wel een uitgebreid advies op maat. U kunt hier in sommige gevallen ook subsidie voor krijgen!

Kies een betrouwbaar bedrijf
Weet u wat u wilt isoleren? Dan is het tijd dat u offertes gaat opvragen. Op het energieloket vindt u een overzicht van betrouwbare bedrijven bij u uit de regio. Kunt u wel wat hulp gebruiken bij het offertegesprek? U kunt hier per maatregel een gratis folder aanvragen met aandachtspunten.

Betaal slim met subsidie en financiering
Isoleren kan u veel opleveren maar u moet wel eerst investeren. Gelukkig is er nu subsidie. Met deze rijkssubsidieregeling kunt u ongeveer 20 procent van de kosten terug krijgen. Wees er snel bij want op = op. Heeft u geen spaarpotje voor zo’n investering? Dan is er voordelige financiering. In veel gevallen ga je meer besparen dan dat u maandelijks moet aflossen. Dat betekent dat u er gelijk op vooruit gaat!

U kunt nu aan de slag!

PS: Bent u al klaar? Dan zijn wij benieuwd wat u van het bedrijf vond. Met uw feedback kunnen wij onze dienstverlening verbeteren. Heeft u een paar minuten de tijd voor onze evaluatie? U vindt de online evaluatie hier.