Kom naar de Duurzaamheidsweek in Ten Boer! (28 oktober t/m 3 november)

09 oktober 2017

 

Van 28 oktober t/m 3 november 2017 is de tweede editie van de Duurzaamheidsweek in Ten Boer. Een week lang worden inwoners van Ten Boer op verschillende manieren geconfronteerd met vragen èn antwoorden rond duurzaam leven in de dagelijkse praktijk. Voor elke doelgroep is er wel wat te doen. Zo wordt op een aantal scholen de theatervoorstelling “Chocoholic “ door theatergroep Smoar opgevoerd, ondernemend Ten Boer wordt uitgedaagd om mee te doen aan de prijsvraag “de duurzaamste ondernemer van Ten Boer “ en de Duurzaamheidsmarkt op Woldwijk laat alle inwoners kennismaken met duurzame producten.  Alle inwoners van Ten Boer ontvangen een boekje met daarin het volledige programma.

Programma

Hele week 28 oktober t/m 3 november

Fairtrade producten te koop bij de Wereldwinkel en de Coop

Zaterdag 28 oktober – Boerderij Woldwijk

14.00 uur  Feestelijke opening

Het startschot voor de tweede editie van de Duurzaamheidsweek in Ten Boer zal op ludieke wijze worden gegeven door wethouder Annie Postma. Ook zal de verkiezing van de duurzaamste ondernemer van Ten Boer plaatsvinden. In 2015 won Het Geweide Hof deze prijs. Wie zal dit jaar de Award Duurzaamste Ondernemer in ontvangst mogen nemen?

17.00-18.00 uur Uitreiking van de Award Duurzaamste Ondernemer 2017 Ten Boer

14.00-18.00 uur Duurzaamheidsmarkt met o.a. een standje van het Energieloket

Woensdag 1 november – Tiggelhal

Gezonde Instuif in de Tiggelhal van 14.00-15.30 uur

Kinderen fietsen minstens 60 smoothies op de Blenderbike, met fairtrade bananen en ander fruit

Vrijdag 3 november – CBS De Wieken Ten Post

10.30-12.00 uur Voorstelling Chocoholic

Chocoholic is een interactieve voorstelling waarin kinderen op een humoristische en fantasierijke manier, meegenomen worden op ontdekkingsreis. En het verschil leren tussen reguliere en fairtrade chocola.