Warmtefoto en isolatie-advies voor 7 straten (pilot)

19 februari 2020

De gemeente Groningen geeft als pilot gratis warmtefoto’s en isolatie-advies aan woningen. Onderstaande zeven straten zijn hiervoor geselecteerd. In een koude nacht worden met een warmtecamera beelden gemaakt van de voorgevels. Hiermee kunt u zien waar warmte weglekt en wat u daartegen kunt doen.

Buurt    Straat
Selwerd    Acacialaan
   Maluslaan
Gorechtbuurt    Gerbrand Bakkerstraat
Rivierenbuurt    Lekstraat
Drielanden    Waterland
Ruischerbrug    Ruischerwaard
Beijum    Albrondaheerd


Energie besparen
Veel warmte uit woningen gaat onnodig verloren via daken, ramen en gevels. Door warmteverlies tegen te gaan, kunt u als bewoner geld besparen op de energierekening en comfortabeler wonen. Welke mogelijkheden er voor uw woning zijn om energie te besparen, wordt zichtbaar met een warmtefoto.

Wat gaat er gebeuren?
Zeven straten in Groningen worden gescand door professionele thermografen. Zij maken een warmtefoto van de buitenkant van de voorgevel. Op deze foto kunt u zien waar warmte uit het huis naar buiten weglekt. U ontvangt een rapport van dit warmtebeeld, inclusief een gratis advies hoe u uw huis beter kunt isoleren. De warmtebeelden en de scan worden gemaakt door het bedrijf Sobolt.

Wanneer wordt de warmtescan gemaakt?
Het warmtebeeld wordt in een koude nacht in maart gemaakt. Wanneer dit is, hangt van de weersomstandigheden af. Wij kunnen dus nog geen exacte datum geven. Voor het beste resultaat adviseren wij u om ramen en ventilatieroosters ‘s nachts te sluiten.

Hoe ontvang ik mijn warmtescan?
In principe hoeft u niets te doen om de warmtefoto en het isolatie-advies te ontvangen. U ontvangt de warmtescan inclusief vrijblijvend isolatie-advies per post thuis. In april organiseren de gemeente en Energieloket Groningen een bijeenkomst in uw buurt over de warmtebeelden en maatregelen om uw huis te verduurzamen.

  • Wilt u niet deelnemen aan dit project? Geef dit dan vóór 5 maart hier aan.

Waarom deze actie?
De gemeente Groningen wil haar bewoners stimuleren om zelf, of samen met hun straat of buurt, aan de slag te gaan met het verduurzamen van hun woning. Dit past bij onze ambitie om in 2035 CO2-neutraal te zijn. Daarom houden de gemeente en het Energieloket Groningen deze actie.

Meer informatie
Voor meer informatie of vragen kunt u bij ons terecht. In opdracht van de gemeente helpt Energieloket Groningen huiseigenaren om energie te besparen in huis. Het Energieloket is tijdens kantooruren telefonisch bereikbaar op 050 2050435.