Energieloket Groningen voor advies over energie besparen en duurzaam wonen

31 januari 2020

Wilt u energie besparen? Uw huis verduurzamen? Of samen met anderen energie opwekken? Voor informatie en onafhankelijk advies kunt u bij ons terecht. Dit loket is in de stad Groningen de opvolger van Groningen woont SLIM.

Het Energieloket Groningen biedt:

• Informatie en advies over concrete maatregelen in huis, zoals isolatie, duurzame verwarming en zonnepanelen;
• Informatie en advies over subsidies en financiering;
• Een rekentool hoeveel energie u kunt besparen en opwekken;
• Een overzicht van lokale, regionale en landelijke aannemers;
• Checklists die helpen bij de uitvoering en bij het beoordelen van offertes;
• Ondersteuning aan mensen die samen met buren of wijkgenoten hun woning willen verduurzamen, bijvoorbeeld met collectieve inkoopacties, het organiseren van bewonersavonden en informatie over buurtinitiatieven.

Gratis en onafhankelijk advies
Het Energieloket Groningen bestaat uit een website en een helpdesk die via telefoon en mail persoonlijke ondersteuning biedt. Het advies is gratis en onafhankelijk. Het loket is bereikbaar via www.energieloket-groningen.nl en het telefoonnummer 050 205 04 35 (tijdens kantooruren).

Op weg naar aardgasvrije buurten
Met het Energieloket Groningen wil de gemeente Groningen haar bewoners stimuleren en in staat stellen om zelf, of samen met hun straat of buurt, aan de slag te gaan met het verduurzamen van hun woning. Dit past bij onze ambitie om in 2035 CO2-neutraal te zijn. De gemeente zet in op het aardgasvrij maken van woningen, waarbij we gebruik maken van duurzame energiebronnen.

Het Energieloket Groningen werkt in opdracht van de Groninger gemeenten, met ondersteuning van Provincie Groningen.